Få spridning på ditt varumärke

Att starta ett eget företag blir allt vanligt. Det är otroligt smidigt att vara egenföretagare om man har en liten butik, utför olika behandlingar eller skriver en blogg och frilansuppdrag. Hantverket och små butiker med lyxiga utvalda varor börjar också bli allt trendigare. Många konsumenter har tröttnat på de stora kedjorna, varuhusen och så kallat “fast fashion” som blir allt vanligare. I takt med att vi blir allt mer miljömedvetna växer också intresset för hållbara kläder och prylar. Vill man ge sig in i branschen och bli egenföretagare är det alltså inom dessa områden det är bäst att satsa nu. Men hur gör man för att bäst marknadsföra sig själv och sitt varumärke när man bara har ett litet företag?

Marknadsföring med reklamprodukter

Oavsett vad det är för typ av företag eller verksamhet du vill marknadsföra så är gratis reklamprylar alltid något som går hem. Allt från advokater till klädbutiker använder det. Det bästa är att använda sig av prylar som är billiga att producera, men som används ofta. Ett bra exempel är gratis reklampennor med tryck som man kan dela ut till alla kunder. Ingen säger nej till en gratispryl, och pennor är något som alla använder. Beställ in ett gäng pennor till ditt företag och ha som vana att dela ut dem till kunder. Som vi alla vet vandrar pennor lätt vidare och byter händer, vilket gör att spridningen för marknadsföringen blir enorm. Detta trots att pennorna går att köpa för mindre än en krona styck.

Ett gott rykte

Den bästa typen av marknadsföring är mun mot mun-metoden. Alltså att kunder börjar prata gott om företaget till andra potentiella kunder. Den här marknadsföringen är helt gratis men det kräver engagemang för att komma dit. Det viktigaste är förstås att ha ett förtroendeingivande företag och att alltid ge bra service. Det kan vara svårt, men att anstränga sig för att göra alla kunder nöjda kommer garanterat att ge bra resultat.

Var inte rädd för att uppmuntra kunder och klienter att ge dig bra recensioner eller tipsa sina vänner om de är nöjda!

Spridning i sociala medier

I tider som den här är det omöjligt att få ett företag att gå runt utan sociala medier. Se till att finnas och synas aktivt på alla de stora medierna. Facebook, instagram och twitter är riktiga guldgruvor när det kommer till billig marknadsföring. Det finns dessutom en funktion som gör att man kan betala för att lägga in sponsrade inlägg i potentiella kunders flöden. Detta kan vara en viktig del i att få många följare. När följarantalet väl har växt sig stadigt kan man anordna tävlingar och andra event på sina sociala medier. Uppmana följarna att dela, tipsa och kommentera på alla inlägg så kommer sidorna snart att växa mer av sig själva.

 
 
 
 
 
petit